Tsampa gerst demeter

12,75 

Veelzijdig basisvoedsel uit Tibet, gemaakt van geroosterde bio-dynamische gerst

EAN: 7640111841029 Categorie: Tag:

Beschrijving

Tsampa (of Zanba) is het belangrijkste basisvoedsel in Tibet. Het bestaat uit granen die eerst zorgvuldig worden geroosterd en gemalen en vervolgens op verschillende manieren kunnen worden bereid. De bereidingstijd is kort omdat Tsampa gemaakt is van geroosterde gerst. Sonams Tsampa wordt gemaakt van biodynamische gerst, waardoor de typische Tsampa-smaak nog duidelijker naar voren komt.

Het wordt in droge vorm gegeten, met boter gekneed tot deeg of in de thee gedaan. Bij het gerecht “Pa” wordt bijvoorbeeld boterthee gemengd met Tsampa en tot een droge deegbal gekneed. 

Tsampa wordt ook wel het nationale voedsel van Tibet genoemd. Dit is onder andere vanwege het prominente aandeel dat het inneemt in de Tibetaanse eetpatroon. Tsampa wordt vaak gezien als gemaksvoedsel omdat het gemakkelijk te bereiden is. Het wordt daarom vaak gebruikt door sherpa’s, nomaden en andere reizigers. Ook is het populair onder Tibetaanse sporters omdat het licht verteerbaar is. Daarnaast is er de traditie om Tsampa’s in de lucht te gooien die stamt van voor de tijd van het Tibetaans boeddhisme. In de 7e eeuw werd de traditie al uitgevoerd tijdens de kroning van koningen en werd het gezien als teken van geluk en welvaart tijdens een huwelijksceremonie. Vanaf de 13e eeuw was het gebruik doorgedrongen tot allerlei belangrijke vieringen, zoals geboortes en nieuwjaarsviering.

Extra informatie

Gewicht 1000 g
Kenmerken

, ,

Ingrediënten:
Gerst**, ** = Demeter

De ingrediënten opgaves zijn afkomstig van de fabrikant.

Wij doen er alles aan om de info over producten, prijs en beschikbaarheid zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. Regelmatig worden deze echter door o.a. producenten en groothandels gewijzigd. Afwijkingen zijn soms mogelijk. Lees vooral bij een allergie de ingrediëntenlijst op het etiket goed voordat je het gebruikt.